Årets Mammutsalg – det største bokskredet – starter mandag 24. februar.

Pressemelding, torsdag 20.2.2020

Mandag går startskuddet!

Årets Mammutsalg – det største bokskredet – starter mandag 24. februar.

Bokhandlere over hele landet gjør seg i disse dager klar for årets store boksalg. 800 papirbøker og 190 e-bøker er med på Mammutsalget i år. Utvalget er bredt, og leseglade kan finne både bestselgere og mer ukjente bøker på årets Mammutsalg.

«På Mammutsalget finner du både bestselgerne du ikke rakk å lese i fjor og godbitene du ikke visste fantes. Det er noe for alle; enten det er barn, unge voksne eller godt voksne, sier Trine Stensen i Bokhandlerforeningen. Skal du gjøre noen bokkupp gjør du dem nå, dra på oppdagelsesjakt blant kjente og ukjente bøker.

Bokhandelens favoritter

Krim er populært på Mammutsalget. 3 av 10 titler på topplista over forhåndsinnkjøpte bøker til bokhandel er krimbøker. Barnebøker topper innkjøpslista:

1. Midnattsgjengen av David Walliams – barnebok
  2. Heksene av Roald Dahl – barnebok
  3. Hyttebok frå helvete av Are Kalvø – sakprosa (humor)
  4. Macbeth av Jo Nesbø – krim
  5. KlompeLOMPE sommerbarn av Hanne A. Hjelmås og Torunn Steinsland – sakprosa (strikking)
  6. Bra godt av Berit Nordstrand og Klaus Sonstad – sakprosa (mat og drikke)
  7. Høstdåd av Anders De la Motte – krim
  8. Kunsten å oppdra en verdensmester av Gjert Ingebrigtsen og Frode Saugestad – sakprosa (biografi)
  9. Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger – roman
  10. Dronen av Unni Lindell – krim

Den mest forhåndsbestilte sakprosaboken er Hyttebok frå helvete av Are Kalvø.

Den mest forhåndsbestilte romanen er Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger.

Stor bredde – oppdag nye sider

Mammutsalget er det største samlede boksalget i Norge, både i titler, og bokhandler og forlag som er med. Det er et breddesalg og blant de 800 titlene finnes tidligere bestselgere, skjulte perler og klassikere. På Mammutsalget finner du romaner, krim, dokumentarer, håndarbeidsbøker, biografier, kokebøker, helsebøker, barne- og ungdomsbøker og mye, mye mer. Mammutsalget er en gylden mulighet til å oppdage nye (bok)sider.

Mammutsalget er godt kjent. 4 av 5 nordmenn svarer at de kjenner til Mammutsalget og hva det innebærer, i en undersøkelse gjennomført av IPSOS i 2020.

Fakta om Mammutsalget:

• 800 titler
  • 170 e-bøker og 19 lydbøker
  • 64 forlag
  • 390 bokhandler
  • nærmere 90 prosent av titlene har aldri vært med på Mammutsalget før
  • Mammutsalget bygger på en tradisjon som går over 130 år tilbake – det første salget fant sted så tidlig som i 1885. I 1964 ble Mammutsalg-navnet lansert.
  • Mammutsalget varer fra 24. februar til 7. mars.

Oversikt over årets titler finnes på:

Mammutsalget egen nettside: www.mammutsalg.com.

Nettversjonen av Mammutkatalogen: https://issuu.com/mammutsalget/docs/mammut_2020_mammutavisen_enkeltsider

Kontaktinfo:

Trine Stensen, administrerende direktør Bokhandlerforeningen, 950 60 117