Bør forlag uansett merke sine bøker?

Ja, vi oppfordrer alle medlemsforlag til å merke sine verk med opphavsrettsnotiser. Åndsverkloven beskytter verket fra den dagen det er skapt, uten videre formkrav som merking eller registrering, men merking bidrar til klarhet om hva brukerne har rett til, ryddig forvaltning av rettighetene og økt bevissthet om opphavsrett generelt. Åndsverkloven beskytter verket fra den dagen […]

Åndsverkloven beskytter verket fra den dagen det er skapt, uten videre formkrav som merking eller registrering, men merking bidrar til klarhet om hva brukerne har rett til, ryddig forvaltning av rettighetene og økt bevissthet om opphavsrett generelt. Åndsverkloven beskytter verket fra den dagen det er skapt, uten videre formkrav som merking eller registrering. Likevel anbefaler vi rettighetshavere å merke verk for å synliggjøre at det er rettigheter knyttet til materialet og klargjøre vilkår for videre bruk.

Forslag til opphavsrettsnotis kan du lese mer om her. (LENKE)