Er forlaget forpliktet til å benytte normalkontrakter?

Et forlag er forpliktet – med noen unntak som f.eks for leksikalske verk – til å benytte normalkontrakt overfor en forfatter eller oversetter som er medlem av Den norske Forfatterforening, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Norsk Oversetterforening eller Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, som ønsker normalkontrakt benyttet. Overfor forfatter eller oversetter som ikke er medlem av […]

Et forlag er forpliktet – med noen unntak som f.eks for leksikalske verk – til å benytte normalkontrakt overfor en forfatter eller oversetter som er medlem av Den norske Forfatterforening, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Norsk Oversetterforening eller Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, som ønsker normalkontrakt benyttet. Overfor forfatter eller oversetter som ikke er medlem av disse foreningene, anbefaler Forleggerforeningen at normalkontrakten benyttes.