Forlagsinfo om Mammutsalget 2021

På denne siden finner du som forlagsansatt praktisk informasjon om Mammutsalget 2021. Neste års Mammutsalg foregår fra 15. februar til 27. februar (uke 7 og 8).

Påmelding

Alle medlemmer i Forleggerforeningen er velkomne til å delta med minst tre titler på Mammutsalget. Påmeldingsfrist er fredag 8. mai.

Påmelding sendes til prosjektleder for Mammutsalget: Anne Jorunn Skogøy, anne.jorunn@mammutsalget.no

Mailen inneholde:

Overskriften: «Påmelding Mammut, samtykke behandling personopplysninger»

• Forlagets navn
  • Forlagets kundenummer hos sentral
  • Helst to kontaktpersoner med mailadresse

Vi vil benytte e-postadressene for å ha løpende kommunikasjon om Mammutsalget (korrekturer, viktige endringer med mer). Vi deler ikke e-postadressene med tredjeparter, unntatt samarbeidspartnere tilknyttet Mammutsalget. E-postadressene vil bli slettet etter endt Mammutsalg 2021.

Deltakeravgift

Antatt tittelprisnivå vil være som tidligere. For Mammut 2020 var prisen kr. 2.185. Den endelige prisen per tittel for Mammut 2021 vil foreligge når regnskapet for Mammut 2020 er klart etter salget.

Tidsplan og frister – med forbehold om endringer

Tidsplan er ikke helt ferdig og videre informasjon vil bli sendt ut på e-post og lagt ut fortløpende. Ytterligere informasjon rundt oppmeldinger av titler, kommer når titler skal registreres i Mammutportalen i mai.

Tabellen nedenfor vil bli løpende oppdatert. Vi vil også informere om endringer og oppdateringer på e-post.

Aktivitet Fra Til (frist!)
Påmelding 23. april 8. mai
Tildeling av tittelantall uke 22
Databasen åpner for oppmelding av  titler, priser og kategori 27. mai 12. juni
Fordeling av eventuelle resttitler 24. juni
Databasen åpner for registrering av tilleggsinformasjon 24. juni 20. august
1. korrektur for gjennomlesning av Mammutavisen 25. september 2. oktober
2. og siste korrektur på Mammutavisen, sendes som pdf-pr. e-post 12. oktober 18. oktober
Bestilling av hovedordre (bokhandler bestiller bøker) 2. november 25. november
Alle bøker oppmeldt til Mammut være på lager hos sentralene
Bestilling medarbeiderkjøp

Krav til bøker

• Forlag som er med på Mammutsalget må være medlem av Forleggerforeningen samme år som Mammutsalget gjennomføres.
  • P-bøker må være utgitt senest 31. desember 2019.
  • E-bøker må ha blitt utgitt senest 31. desember 2019, eller ha kommet i p-bok pocketversjon.
  • Pocketbøker er ikke tillatt; kun innbundne bøker.
  • Maksimum 15 % av titlene fra et forlag kan ha vært med på Mammutsalg tidligere. Forlag som har færre enn sju titler på salget, kan altså ikke melde på en tittel som har vært med tidligere.
  • Påmeldte bøker må være godkjent av forfatteren.

Tittelantall

Mammutsalget har i 2021 et tak på 805 titler, og disse vil bli fordelt mellom forlagene. Påmeldte forlag får tildelt minimum tre titler. Videre blir titlene fordelt ut ifra forlagets omsetning i 2019 i bokgruppe 3 og 4.

Kontaktperson for Mammutsalget er Anne Jorunn Skogøy.