Lesereisen 2022: Vær med å skape leselyst!

20. april setter Lesereisen i gang - en nasjonal lesekonkurranse for elever i grunnskolen hvor leseglede og læring gjennom lesing står i sentrum.

Sammen med en rekke andre aktører er Forleggerforeningen engasjert i Lesereisen, og ditt forlag kan få være med.

Lesereisen vil nå barn og unge i hele landet i perioden 20. april til 20. mai, med det mål å gi gode leseopplevelser og skape leseengasjement.

Over 40 000 elever er allerede med på årets kampanje, og flere vil det bli. Elevene skal i kampanjen lese bøker og lytte til bøker. I tillegg skal de selv få være medforfattere av den store Lesereiseboka 2022.

Målet er at Lesereisen skal være en årlig leselyst-kampanje og et positivt bidrag i å øke lesingen. Dette er viktig fordi vi vet at både leselyst og leseferdighetene til barn og unge er fallende. Spesielt for gutter.

Ditt forlag kan engasjere seg i Lesereisen på mange ulike måter – finansiering, premier, entusiasme og spredning. Fram til neste års kampanje vil vi finne den riktige organisatoriske formen for Lesereisen.

Mer informasjon finner du her, og om du vil delta kan du ta kontakt med heidi@forleggerforeningen.no eller anders@lesereisen.no