Her er månedstallene for juli

Publisert 06.08.2020

Den totale bokomsetningen er ved utgangen av juli 2,4 prosent høyere sammenlignet med i fjor samme tid. Dette er en forbedring fra juni på 3,7 prosentpoeng.

God lesesommer!

Publisert 02.07.2020

Lurer du på hva du skal gjøre i sommer? Les en bok!

Leserundersøkelsen viser at boka holder stand

Publisert 22.06.2020

Over åtte av ti nordmenn leste en bok i 2019. Det er flere enn for to år siden. Vi leser stadig mer på digitale flater; både lesing av e-bøker og lytting til lydbøker har økt. Bokhandelen beholder sin posisjon som den foretrukne handelskanalen for bøker, og stadig flere handler bøker på nett.

Her er månedstallene for mai

Publisert 08.06.2020

I mai isolert var omsetningen i allmennbokmarkedet fem prosent lavere enn i mai fjor. Hittil i år har vi en omsetningsnedgang i allmennmarkedet på 1,3 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Nedgang i aprilomsetningen på nesten 30 prosent etter en fin start på året

Publisert 06.05.2020

Etter en god start på året for forlagsbransjen, slo koronakrisen inn og førte med seg en omsetningsnedgang i april på 29 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Forleggerforeningens månedlige salgsrapport for april og kvartalsrapport for første kvartal 2020 ble publisert i dag.

Rivertonprisen er tildelt Jo Nesbø

Publisert 06.05.2020

Rivertonprisen for beste norske krim 2019 gikk til Jo Nesbø for Kniv. Prisen ble delt ut i slottsparken i dag klokken 12. Forleggerforeningen gratulerer.

Om viktigheten av bøker

Publisert 23.04.2020

I dag er det verdens bokdag, og i den anledning har forleggere, forfattere, bokhandlere gått sammen om en felles uttalelse om viktigheten av bøker.

Tid for litteratur og lesing

Publisert 23.04.2020

Innlegget frå Edmund Austigard, styreleiar i Den Norske Forleggerforening, sto på trykk i Klassekampen 23. april 2020.