Ny informasjon i Nygaard-saken

Publisert 16.11.2021

Nye opplysninger i drapsforsøket mot forlegger William Nygaard i 1993 har igjen satt forleggernes betydning for ytringsfriheten i medienes søkelys.

Lesing og litteratur taper i endringsforslaget til 2022-budsjettet

Publisert 09.11.2021

Lesing og leseferdigheter går ned, da er det kritisk at verken lesing, bibliotek eller læremidler nevnes. Regjeringen har i Hurdalsplattformen lovet å styrke litteraturformidlingen, det er vanskelig å se at dette arbeidet kan starte med det budsjettforslaget som ble lagt frem i dag.

Når kommer litteraturloven?

Publisert 14.09.2021

Vi går mot et regjeringsskifte, og Forleggerforeningen forventer at løftene om boklov, offensiv lesesatsing og forsterket innkjøpsordning raskt innfris.

Se Forleggerforeningens bidrag på Arendalsuka

Publisert 27.08.2021

Forleggerforeningen arrangerte og deltok i en rekke debatter under Arendalsuka, blant annet om bibliotek, norsk språk i akademia, og lesing. Forlagenes og bokbransjens stemme var tydelig for publikum, debattanter og politikere.

Forleggerforeningen på Arendalsuka

Publisert 12.08.2021

Forleggerforeningen vil være tilstede under Arendalsuka med arrangement om lesing og språk. Ikke i Arendal? Arrangementene kommer også til å strømmes.

Forleggere og forfattere enige om ny strømmeavtale

Publisert 09.07.2021

Forleggerforeningen og de tre forfatterforeningene for skjønnlitteratur er enige om nye normalavtaler som sikrer forfatternes inntekter ved strømming av lydbøker. Stadig flere velger lydbøker, og antall strømmetjenester i det norske markedet øker.

Les sammen i sommer!

Publisert 02.07.2021

Forleggerforeningen oppfordrer alle voksne til å lese en bok for og med barn nær seg i sommer.