De nominerte til Rivertonprisen 2020

Publisert 18.03.2021

Kurt Aust, Frits de Bourg, Karin Fossum, Unni Lindell og Sven Petter Næss er nominert til Rivertonprisen, Den gyldne revolver, for 2020.
Nominasjonene ble kunngjort på Krimfestivalen i Oslo torsdag formiddag. Prisen deles ut av det kriminallitterære selskapet Rivertonklubben 8. april.

Bjørgulv Vinje Borgundvaag til Forleggerforeningen

Publisert 18.03.2021

Bjørgulv Vinje Borgundvaag starter i april i stillingen som samfunns- og myndighetskontakt i Forleggerforeningen. Han kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef og politisk rådgiver i Norsk Lektorlag.

Flytande litteraturhus

Publisert 12.03.2021

Den tidlegare bokbåten Epos vart nedlagt sommaren 2020, men gjennoppstår no som flytande litteraturhus med finansiering frå blant anna Forleggerforeningen.

Nytt blikk på bokmarkedet

Publisert 19.02.2021

Regjeringen ber nå om en utredning av bokmarkedet. Strukturen i bokbransjen, digitalisering og fastprisordningen er blant temaene som skal utredes. Forleggerforeningen vil følge dette arbeidet tett.

Vi kjøper norske bøker som aldri før

Publisert 11.01.2021

Norske forlag utgir et stort mangfold av norsk sakprosa av høy kvalitet. Salgstallene for 2020 viser tydelig at disse utgivelsene er populære hos leserne. Salget av norsk sakprosa for voksne og barn økte med 16 prosent i fjor. Til sammen hadde skjønnlitteraturen og sakprosaen en vekst på 5,4 prosent.

Vi ønsker oss en bøkenes jul

Publisert 10.12.2020

Vinmonopolet melder om salgsrekord og eksplosjon i omsetningen. Ordet «polkø» har fått sin renessanse, med lange rekker av mennesker med munnbind foran polutsalgenes dører. La oss få nyordet «bokkø».

Vi søker kommunikasjonssjef og politisk seniorrådgiver

Publisert 30.11.2020

Vi utvider sekretariatet med to faste stillinger, og leter etter kompetente folk med hjerte for litteraturens betydning for kultur, kunnskap, språk, ytringsfrihet og samfunnsutvikling. Søknadsfrist 15. desember.

Sammen for debutantene

Publisert 16.11.2020

Forleggerforeningen og Forfattersentrum har inngått et samarbeid med Litteraturhuset om De store debutantdagene. Målet er å løfte en ny generasjon forfatterstemmer.