Kjell Ola Dahl vinner Rivertonprisen

Kjell Ola Dahl stakk av med den gyldne revolver for boka Kureren da Rivertonprisen for beste norske krim i dag ble delt ut på Litteraturhuset i Oslo.

Riverton utdeling

Juryformann Hans H. Skei (til høyre) tildeler Kjell Ola Dahl «den gyldne revolver»

I juryens begrunnelse kan vi blant annet lese at «Det er en svært kunnskapsrik, intelligent og innenfor fiksjonens rammer troverdig og pålitelig kriminalroman Kjell Ola Dahl har skrevet […] det er nesten bare å beklage overfor de andre kandidatene at de måtte konkurrere med en så uvanlig god bok – en krim- og  spenningsbok i absolutt øverste sjikt».

Kjell Ola Dahl og Kureren ble også belønnet med Brageprisen (2015).

Rivertonprisen deles ut årlig for det beste arbeid innen norsk kriminallitteratur, og ble i år delt ut for 44. gang. Det er Rivertonklubbens jury som utnevner vinneren. Prisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen.