Bilde: Den Internasjonale Forleggerforeningen (IPA)

Vietnamesiske Liberal Publishing House vinner Prix Voltaire

Liberal Publishing House gir ut regimekritisk litteratur og har utvist stort mot i sitt arbeid for ytringsfriheten.

Det vietnamesiske forlagshuset Liberal Publishing House er tildelt den Internasjonale Forleggerforeningen (IPA) sin ytringsfrihetspris, Prix Voltaire. Prisen deles ut årlig til en kandidat som har utvist stort mot i sin kamp for ytringsfriheten. Det er IPAs ytringsfrihetskomité, ledet av Kristenn Einarsson, som fungerer som jury for prisen.

Liberal Publishing House ble stiftet i februar 2019 som en reaksjon på den vietnamesiske regjeringens kontroll over forlagsbransjen. Forlaget utgir regimekritiske titler, i stor grad skrevet av dissidenter, og publikasjonene er forbudte. Forlaget løper en enorm risiko i sitt arbeid for at disse stemmene skal nå ut til leserne.

Her kan du se en video med prisvinneren.
Les IPAs pressemelding her.