Foto: Jan Kenneth Bråten/NRK

Rivertonprisen tildeles Aslak Nore

RIVERTONPRISEN for beste norske krim 2017 gikk til Aslak Nore for Ulvefellen.

I juryens begrunnelse kan vi blant annet lese: «[…] vi har selvfølgelig spenningsromaner der mystifikasjon, mistanke, falske spor og ledetråder er fullgod erstatning for mordets enkle kunst. Årets prisvinnerbok er en slik roman – kunnskapsrik, velskrevet, grundig og etterrettelig i tegningen av miljø og mennesker og historiske hendelser som er en forutsetning for at de litterære skikkelsene og de dramatiske hendelsene skal fungere, noe de gjør på overbevisende måte. […] Rivertonjuryen var aldri i tvil om at Ulvefellen er det beste kriminallitterære arbeid i Norge i 2017.»

Rivertonprisen ble delt ut av Rivertonklubben på Litteraturhuset i går, 15. mars. Juryen har bestått av Hans H. Skei (leder), Knut Faldbakken og Elin Brend Bjørhei.

Rivertonprisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Forleggerforeningen, Bokhandlerforeningen og De norske Bokklubbene. Rivertonklubben ble startet i 1972 og det er Rivertonklubbens egen jury som utnevner vinneren. Mer informasjon og hele juryens begrunnelse finner du på Rivertonklubbens nettsider, hvor du også får oversikt over tidligere vinnere og nominerte.