Kristenn Einarsson er kritisk til at formidlingsleddet fjerner kontroversielle bøker

I en artikkel i Dagsavisen i dag uttaler Forleggerforeningens direktør seg kritisk til praksisen om at bokhandlere fjerner bøker for å beskytte leserne.

Bakgrunnen er en undersøkelse organisasjonen Hope Not Hate har gjort av utvalget av antisemittisk, høyreekstrem og Holocaust-fornektende litteratur i store briske nettbokhandler, som har ført til at både britiske og norske bokhandler nå gjør en «kritisk gjennomgang av utvalget» av litteraturen de tilbyr.

Einarsson argumenterer for at det ikke bør være opp til forhandlerleddet å vurdere hva slags type litteratur som bør og ikke bør være tilgjengelig for leseren. Dersom pressgrupper og medieoppslag skal kunne påvirke utvalget i bokhandelen, vil man kunne havne i en situasjon hvor ytringsfriheten er alvorlig truet.

Les hele artikkelen i dagens Dagsavisen.

Les mer om Forleggerforeningens ytringsfrihetsarbeid her.